Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

Εγκεκριμένο φροντιστήριο στη Λεμεσό μελος του συνδέσμου μας καταχωρημένο στο Μητρώο Α του υπουργείου Παιδείας με πείρα πέραν των 30 χρόνων (Εγκεκριμένο από το 1987) λόγω αφυπηρέτησης του ιδιοκτήτη ενδιαφέρεται για ενοικίαση/πώληση  της επιχείρησης ή για συνεργασία.

Το φροντιστήριο είναι ιδιόκτητο (405 τ.μ.) με άνετες αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, χώρο στάθμευσης και πληρεί όλες τις προδιαγραφές σύμφωνα με τους κανονισμούς του υπουργείου Παιδείας.

πληροφορίες 99330078 απόστολος

 

Λευκωσία 11.1.2021

Προς: Oλα τα μέλη 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την εξαγγελία του νέου διατάγματος, καθημερινά γίνομαι δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων για να λύσω απορίες συναδέλφων μας σχετικά με την λειτουργία των φροντιστηρίων με βάση τα νέα δεδομένα. Επομένως, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

• Το νέο διάταγμα δεν αναφέρει συγκεκριμένα εάν τα ατομικά μαθήματα (one-to-one) με φυσική παρουσία επιτρέπονται. Υπάρχει όμως το διάταγμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας των μαθητών, επομένως δεν επιτρέπονται.

• Το 15% φυσικής παρουσίας του προσωπικού που αναφέρεται δεν ισχύει για τα φροντιστήρια. Το προσωπικό μας μπορεί να δουλεύει από το σπίτι ή από το φροντιστήριο νοουμένου ότι θα έχει μαζί του το έντυπο Α.

• Η εξετάσεις των IGCSE και LCCI θα γίνουν κανονικά και αιτήσεις για εγγραφή θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους.

• Μελετήστε προσεκτικά τα νέα πακέτα στήριξης του Υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας και σε συνεννόηση με τον λογιστή σας κάντε την σωστή επιλογή.

• Χρειάζεται όλοι να επιδείξουμε υπομονή και να τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας ανεξαιρέτως αν νιώθουμε ότι κάποια μέτρα δεν είναι δίκαια.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ηρόδοτος Νεοφύτου,

Πρόεδρος ΣΙΦΚ.

 

 

 

 

Σε συνέχεια του σημερινού Διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερ.09/12/2020, το Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διευκρινίζει ότι από τη Δευτέρα 14/12/2020 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εγκεκριμένων Ιδιωτικών Φροντιστηρίων/Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων, όλων των βαθμίδων (Δημοτικής, Μέσης Εκπαίδευσης και για ενήλικες).  

Νοείται ότι, επιτρέπεται η τηλεκπαίδευση, καθώς και η διδασκαλία με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτή.

 ΙΠ

 

18 Νοεμβρίου, 2020

ΠΡΟΣ:  ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΙΦΚ

ΘΕΜΑ:  Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΦΚ, συγκαλέσαμε Γενική Συνέλευση στα μέσα Φεβρουαρίου για εκλογή νέου Δ.Σ. η οποία δεν έγινε γιατί είχαμε λιγότερους υποψήφιους από τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων.

Ενώ στη συνέχεια την προγραμματίσαμε για τις αρχές Μαρτίου, λόγω κορωνοϊού και μέτρων που υπήρχαν και τότε την ακυρώσαμε. 

17 Νοεμβρίου 2020

Προς μέλη ΣΙΦΚ

Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την συνέχιση της λειτουργείας των   ιδιωτικών φροντιστηρίων σε Λεμεσό και Πάφο (2)

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  σε συνέχεια της ανακοίνωσης του στις 12/11/2020, το τμήμα Ιδιωτικών Φροντιστηρίων αναφέρει συμπληρωματικά τα ακόλουθα: 

09 Νοεμβρίου 2020

Προς: Έντιμο Υπουργό της Υγείας  

Θέμα: Αναφερόμαστε στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί  και έχουν ισχύ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου……

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις για την πανδημία στον τόπο μας και όχι μόνο με μεγάλη ανησυχία και συμφωνούμε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.

12 Νοεμβρίου 2020

 

Προς μέλη ΣΙΦΚ

Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την συνέχιση της λειτουργείας των   ιδιωτικών φροντιστηρίων σε Λεμεσό και Πάφο

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Αναφορικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στις 11 Νοεμβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , φάνηκε εκ πρώτης, ότι τα φροντιστήρια συνεχίζουν την λειτουργία τους μέχρι τις 19:30, ώστε να μπορούν και οι μαθητές να επιστρέφουν μέχρι τις 20:00 στο σπίτι τους.  

ANAKOINΩΣΗ

Συνάντηση Προέδρου ΣΙΦΚ
με Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου 18.9.2020

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε μαζί της για να της ενημερώσουμε σχετικά με τη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου την Παρασκευή 18.9.2020.

Καταρχάς ως Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου, ευχόμαστε σε όλους της συναδέλφους εκπαιδευτικούς και μαθητές, καλή και δημιουργική χρονιά με ασφάλεια και υγεία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε μαζί της για να της ενημερώσουμε σχετικά με τη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου την Παρασκευή 18.9.2020.

Καταρχάς ως  Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου,  ευχόμαστε  σε όλους της συναδέλφους  εκπαιδευτικούς και μαθητές, καλή και δημιουργική χρονιά με ασφάλεια και υγεία.

Αναζήτηση Μαθημάτων