Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/04/2021 τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου με το Δρ. Γιώργο Κουτσίδη (ΠΛΕ Προϊστάμενο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης).

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Θέμα Α: Συμμετοχή του ΣΙΦΚ στη συμβουλευτική επιτροπή Παιδείας.

Θετικός στην παρουσία ενός μέλους του ΣΙΦΚ υπό το καθεστώς του παρατηρητή, νοουμένου ότι η σχετική νομοθεσία θα τύχει τροποποίησης, έτσι ώστε να το επιτρέπει.

Θέμα Β: Ενημέρωση για τα δρώμενα στην Δημοτική και Μέση εκπαίδευση.

Υπόσχεση ότι θα αποστέλνονται στον ΣΙΦΚ ενημερώσεις (email) για σεμινάρια/ημερίδες, εξεταστέα ύλη και άλλα θέματα που αφορούν την παιδεία τα Ι.Φ./Ι.Ε.Κ.

Θέμα Γ: Φροντιστήρια χωρίς πολεοδομική άδεια. Κάποια φροντιστήρια που αδειοδοτήθηκαν πριν 20-30 χρόνια χωρίς πολεοδομικά κριτήρια.

Η απάντηση του κ. Κουτσίδη ήταν ότι κάθε προβληματική περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά αλλά διευκρίνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας υγείας των μαθητών.

Θέμα Δ: Παράνομα Φροντιστήρια. 

Το Τμήμα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας θα συνεργαστεί μαζί μας, καθώς και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για πάταξη της παρανομίας.

ΔΣ Σ.Ι.Φ.Κ.

 

22/3/2021

Έντιμο Υπουργό Υγείας
κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου
Υπουργείο Υγείας
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγαπητέ κ. Ιωάννου,

Με την παρούσα επιστολή, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου επιθυμεί να σας εκφράσει τη δυσαρέσκεια του σχετικά με τη μη συμπερίληψη των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων, παιδικών λεσχών  στο «Πρόγραμμα εμβολιασμού των επαγγελματιών πρώτης γραμμής». 

 Για το πιο πάνω αδικαιολόγητο γεγονός επιθυμούμε να εκφράσουμε τα εξής :

1. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είναι επαγγελματίες της  «πρώτης γραμμής», εξ’ ου και η οδηγία που καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test για να μπορούν να προσέλθουν στα καθήκοντα τους, η οποία επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι ανήκουμε στους επαγγελματίες «πρώτης γραμμής».

2. Αδιαμφισβήτητα, καθημερινά οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό μαθητών/μαθητριών αλλά και μεταξύ τους και παρά την τήρηση των μέτρων αντιλαμβανόμαστε ότι εκτίθενται περισσότερο σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα. Ο μη εμβολιασμός  λοιπόν αφήνει αθωράκιστους τους εργοδοτούμενους εκπαιδευτικούς μας. 

3. Είναι γνωστό  ότι σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία και η Γερμανία,  οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Εξάλλου, το κλείσιμο των χώρων παιδείας και μόρφωσης, όπως ειπώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρέπει να είναι ύστατο μέτρο. Μπορούμε λοιπόν με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών να κρατήσουμε τους χώρους Παιδείας και Μόρφωσης ανοικτούς με διασφαλισμένη την πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στη μάθηση με φυσική παρουσία. 

4. Τέλος, αφού ήδη έχει δοθεί στους Λογοθεραπευτές της Κύπρου προτεραιότητα  εμβολιασμού, φαίνεται ότι αντιλαμβάνεστε την αξία προστασίας όλων των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, είμαστε πεπεισμένοι, κύριε Υπουργέ, ότι στις επόμενες σειρές εμβολιασμών, θα προνοήσετε ώστε να συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί, σε προαιρετική βάση.  

Mε εκτίμηση
Ηρόδοτος Νεοφύτου
Πρόεδρος

 

Μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου, κατατέθηκε προς συζήτηση την περασμένη Τετάρτη 10/3/2021, πρόταση νόμου που τροποποιεί τον Περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Νόμο του 2018 και 2020, με σκοπό να παραταθεί για ακόμη δώδεκα (12) μήνες η προβλεπόμενη σε αυτό μεταβατική περίοδος, που είχε παρασχεθεί στους ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων για την πλήρη συμμόρφωση τους με τις διατάξεις του εν λόγω νόμου.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα όπως άμεσα η εν λόγω τροποποίηση προωθηθεί στην ολομέλεια της βουλής για ψήφιση, πριν την διάλυση της για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

http://www.moec.gov.cy/idiotiki_ekpaidefsi/katalogoi_scholeion_frontistirion.html?fbclid=IwAR3phGKJsNBSInTOaY7tpCkKUbZ53MdD83roQGGqZ4Kj19n0J5H8Thq7h5s

 Επεξήγηση καταλόγων εγκεκριμένων ιδιωτικών φροντιστηρίων

 

Προς:    Υπουργό και Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Υγείας

Υπουργό και Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας

 

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες,

Παρακαλούμε όπως το Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Παιδείας λάβει υπόψη την πιο κάτω εισήγηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου.

Από 16/3/2021, όπως τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια λειτουργήσουν σε συνδυασμό των εξής υφιστάμενων μέτρων:

1. με βάση το τρέχον πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για την διενέργεια εξετάσεων που γίνονται ήδη στα Ιδιωτικά Φροντιστήρια από  διάφορους φορείς

2. με βάση το τρέχον πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας για διενέργεια rapid test από τους καθηγητές των Φροντιστηρίων καθώς και τους μαθητές άνω των 12 ετών (Γυμνάσιο και Λύκειο)

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι και τα δυο πιο πάνω είναι ενεργά πρωτόκολλα που υφίστανται και δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί ο συνδυασμός των δυο πρωτοκόλλων μαζί να μην μπορεί να εφαρμοστεί και στα Ιδιωτικά Φροντιστήρια, που έχουν λιγότερους από τους μισούς μαθητές στις τάξεις σε σχέση με τα Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ηρόδοτος Νεοφύτου,
Πρόεδρος ΔΣ ΣΙΦΚ.

 

Λευκωσία, 2 Μαρτίου 2021

 

Kύριο Πρόδρομο Προδρόμου
Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Υπουργείο Παιδείας
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Λευκωσία

Έντιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, 

Είναι με αισθήματα οργής και αγανάκτησης που ακούσαμε τις εξαγγελίες των νέων διαταγμάτων της κυβέρνησής σας, τις οποίες ανακοινώσατε για την περίοδο 1-16/3/2021. Σπεύδουμε να σημειώσουμε ότι αυτά τα αισθήματα δεν οφείλονται στα σκληρά και επίπονα μέτρα που αναγγέλλετε κάθε φορά για την αναχαίτιση της πανδημίας, αλλά στο αίσθημα της κατάφωρης αδικίας εις βάρους του κλάδου μας, ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι παραμένει σε αναστολή από τις 14/12/2020. 

Ως έμπειρος πολιτικός, αφού υπηρετήσατε επί σειρά ετών ως Επίτροπος Παιδείας του ΔΗ.ΣΥ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας (2001-2004), γνωρίζετε τα εκπαιδευτικά δρώμενα όσο λίγοι στο χώρο της πολιτικής. Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι τα φροντιστήρια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και συμπλήρωμα της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της. Λυπούμαστε όμως να παρατηρήσουμε ότι οι πράξεις της κυβέρνησής σας καταδεικνύουν το αντίθετο.

 Τα φροντιστήρια κ. Υπουργέ είναι αυτά που βοηθούν και υποστηρίζουν μεγάλη μερίδα μαθητών στο να διεκδικήσουν μια θέση στο πανεπιστήμιο, να περάσουν τις διεθνείς εξετάσεις τους (IELTS, IGCSE A’ Levels, SAT, GMAT κλπ) ή ακόμη και να βελτιώσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους προκειμένου με την αποφοίτηση τους να τύχουν της καλύτερης εκπαιδευτικής μεταχείρισης και επαγγελματικής αναγνώρισης . Γι’ αυτή τη χρησιμότητα τους κύριε Υπουργέ, συναινούν γονείς και μαθητές και σας τονίζουμε ότι η όποια αντίδραση μας πλέον θα είναι από κοινού.

 Έντιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια σας για αναχαίτιση της πανδημίας. Επικροτούμε κάθε σας κίνηση για στήριξη και ενίσχυση της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της νεολαίας που ταχθήκατε να στηρίξετε και να αναβαθμίσετε ως ο κατεξοχήν αρμόδιος Υπουργός και σας ευχαριστούμε γι΄αυτό . Δεν θα δεχθούμε όμως σε καμία περίπτωση την άνιση μεταχείριση μας, απέναντι στην υπόλοιπη ιδιωτική ή δημόσια εκπαίδευση, αλλά και στα παράνομα φροντιστήρια τα οποία συνεχίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους. 

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε για ακόμη μια φορά να σας παραθέσουμε τα επιχειρήματα μας, ευελπιστώντας ότι αυτά θα εισακουστούν και θα προβείτε στις ανάλογες διορθωτικές ενέργειες των διαταγμάτων σας. 

Ως φροντιστηριούχοι, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στις αποφάσεις σας αγνοείτε παντελώς ότι:

I. Στα Ιδιωτικά, νόμιμα φροντιστήρια, τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια, τα υγειονομικά μέτρα.

III. Ο μέγιστος αριθμός παιδιών στις τάξεις των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων είναι περίπου 10 άτομα ανά τμήμα, την ίδια ώρα που σε μια τάξη δημόσιου σχολείου μπορεί να φοιτούν μέχρι 25. 

IV. Δεν υπάρχουν καθόλου διαλείμματα στα φροντιστήρια και έτσι αποφεύγεται ο συνωστισμός ή συγχρωτισμός μαθητών. 

V. Ως άτομο με σπουδές μεταξύ άλλων στις οικονομικές επιστήμες και στα χρηματοοικονομικά αλλά και ως άριστος γνώστης των θεμάτων της παιδείας, γνωρίζετε ότι το προτεινόμενο μοντέλο με τους 4 μαθητές ανά τάξη δεν έχει καμία λογική τόσο εκπαιδευτική όσο και οικονομική και εν τοιαύτη περιπτώσει αφού το κρίνετε σωστό, γιατί δεν το εφαρμόζετε στα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία και το εφαρμόζετε μόνο στα φροντιστήρια.

VI. Με ποια κριτήρια η κυβέρνηση ή οι επιδημιολόγοι ή από κοινού, κατατάξατε τα φροντιστήρια στις κοινωνικές δραστηριότητες;

VII. Αφού τροχοδρομήσατε το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με rapid test ή χωρίς, γιατί να μην μπορούμε να πράξουμε και εμείς το ίδιο; 

VIII. Αφού επιτρέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων σε εγκεκριμένα φροντιστήρια όπου ο αριθμός των εξεταζομένων είναι ανάλογος με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, γιατί τότε δεν επιτρέπεται και η παρακολούθηση μαθημάτων τηρώντας το πιο πάνω κριτήριο; 

Δεν υπάρχει επιστημονική μελέτη που να αναφέρει ότι τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα για άμεση επαναδραστηριοποίηση των φροντιστηρίων για λόγους ισονομίας αλλά και ισότιμης μεταχείρισης μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων του ίδιου κλάδου. Γι’ αυτό παρακαλούμε όπως επαναξιολογήσετε τη θέση σας, δεδομένης και της εισαγωγής των rapid test στα σχολεία. Αναμένουμε τις τεκμηριωμένες απαντήσεις σας. Εάν οι απαντήσεις που θα λάβουμε δεν είναι ικανοποιητικές τότε δεν θα φέρουμε καμιά ευθύνη εάν οι συνάδελφοι φροντιστηριούχοι αποφασίσουν να προβούν σε δυναμικά μέτρα διαμαρτυρίας με τη στήριξη μαθητών και γονέων.

Με εκτίμηση
Ηρόδοτος Νεοφύτου
Πρόεδρος

Κοιν.:  Πρόεδρο της ΚΔ.
          κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου Υπουργό Υγείας

 

                                                            Λευκωσία  19/2/2021 

Προς Επιδημιολογική Ομάδα 

Αγαπητή κα.Πανά,
Αγαπητέ κ. Ανδρέου,

Καταρχάς, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο που διαθέσατε για να εκφράσουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας, ως εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων, σχετικά με το μείζον θέμα της συνεχιζόμενης αναστολής εργασιών των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων. 

Σε συνέχεια των όσων έχουν συζητηθεί, επιθυμούμε να διατυπώσουμε τα ακόλουθα:

Με τη συνεχιζόμενη αναστολή εργασιών των Ι.Φ δίνεται η εντύπωση παραγκωνισμού και απομόνωσης ενός κλάδου επαγγελματιών που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής εκπαίδευσης και παιδείας, αφού όπως όλοι γνωρίζετε για την ίδρυση και λειτουργία τους, είναι αρμόδιο το ΥΠΠΑΝ. Τα Ι.Φ είναι ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που ελέγχονται και λειτουργούν υπό το ΥΠΠΑΝ. Τα Ι.Φ είναι χώροι εκπαίδευσης σύμφωνης και εναρμονισμένης με τα αναλυτικά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ, και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ αποτελούν χώρους απογευματινής απασχόλησης, αλλά χώρους εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενίσχυσης των μαθητών και μαθητριών της Κύπρου. 

Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι ενώ τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά, τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά, αποδεικνύει, πρώτον, την αναλγησία της πολιτείας για τα Ι.Φ και δεύτερον, φανερώνει τις ανισότητες που δημιουργεί με τις αποφάσεις της. Αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργούνται ανισότητες και επαγγελματικές και εκπαιδευτικές.  Έτσι δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων, ενώ η παραπαιδεία ανθίζει ελεύθερα. 

Θα θέλαμε επίσης να ανταπαντήσουμε στην άποψη που θέλει τα φροντιστήρια χώρους ανάμειξης μαθητών και ακολούθως επικίνδυνους για την περαιτέρω μετάδοση του ιού. Η ανάμειξη μαθητών γίνεται ήδη με την επαναλειτουργία των σχολείων, των δημοτικών και  των  Λυκείων,  αφού σε κάθε τάξη συνυπάρχουν τουλάχιστον 20 μαθητές/τριες, ενώ στα διαλείμματα γίνεται πολύ δύσκολη η τήρηση των πρωτοκόλλων. Από την άλλη, οι μαθητές ανά τάξη και αίθουσα στα Ι.Φ είναι σίγουρα λιγότεροι σε σύγκριση με τον αριθμό των μαθητών  στις σχολικές τάξεις και επομένως, θα γίνεται καλύτερος έλεγχος όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών  πρωτοκόλλων. 

Τέλος, το κλείσιμο των χώρων παιδείας και μόρφωσης, όπως δήλωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρέπει να είναι ύστατο μέτρο, στην Κύπρο ωστόσο  τα Ι.Φ θα ανοίξουν την ύστατη στιγμή. Επομένως, ως φορείς παιδείας και εκπαίδευσης αιτούμαστε να ξαναλειτουργήσουμε, δεν ζητάμε καλύτερη αλλά ίση μεταχείριση

Ως εκ τούτου, παραθέτουμε τα ακόλουθα ως μέτρα για την άμεση επανέναρξη των εργασιών μας:

1) Σταδιακή επαναλειτουργία στη βάση της επαναλειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης. Νοείται ότι προτιθέμεθα να επαναλειτουργήσουμε τηρώντας την συνδυαστική εργασία, με φυσική παρουσία  και εξ αποστάσεως εργασίας μερίδας εργαζομένων μας .    
2) Να δοθεί προτεραιότητα στην ειδική εκπαίδευση και Λογοθεραπεία, ώστε να διεξάγονται τα ατομικά μαθήματα, αφού οι μαθητές που χρήζουν τέτοιου είδους θεραπείες δεν μπορούν να παραμένουν για τόσο διάστημα αδρανείς. Στα δημόσια αλλά και ιδιωτικά σχολεία οι θεραπείες αυτές έχουν αρχίσει από τις 29/01/2021.
3) Χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές/τριες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των φροντιστηρίων. 

Με εκτίμηση
Ηρόδοτος Ηροδότου
Πρόεδρος

 

 Λευκωσία,15 Φεβρουαρίου 2021

 

Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Νίκο Αναστασιάδη
Προεδρικό Μέγαρο
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη  λεπτή ισορροπία που πρέπει να διατηρείται μεταξύ της δημόσιας υγείας και οικονομίας, κάτι που απαιτεί συλλογική προσπάθεια.

Αναντίρρητα οι προσπάθειες αυτές πρέπει να είναι ισοβαρείς και ισοζυγισμένες ούτως ώστε να μην αδικηθεί κανένας.

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2020, βάσει διατάγματος, τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια έκλεισαν ενώ τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία συνέχισαν τη λειτουργία τους μέχρι την περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων με συνεπακόλουθο το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Το νέο διάταγμα επέτρεψε τη λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων αλλά όχι τη λειτουργία των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων με τη δικαιολογία ότι στα Ιδιωτικά Φροντιστήρια προσέρχονται μαθητές από διάφορα σχολεία και υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει και στις παιδικές λέσχες και στην απογευματινή απασχόληση οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν, με μεγάλο αριθμό μαθητών να βρίσκεται στον ίδιο χώρο για πολλές ώρες εν αντιθέσει με τα φροντιστηριακά μαθήματα τα οποία διαρκούν πολύ λιγότερο. Παρομοίως, το ανάλογο ρίσκο διατρέχουν και τα Ιδιωτικά σχολεία, στα οποία φοιτούν μαθητές από πολλές κοινότητες καθώς επίσης και τα μαθήματα ειδικής εκπαίδευσης. Με βάση τα προαναφερθέντα, γιατί λοιπόν στοχοποιούνται τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια, μόνο εκεί γίνεται συγχρωτισμός και τίθεται η δημόσια υγεία εν κινδύνω;

Θεωρούμε επίσης ότι τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια λανθασμένα έχουν τοποθετηθεί κάτω από τον τίτλο κοινωνικές δραστηριότητες αφού δεν κάνουμε μαθήματα χορού, ζωγραφικής, κ.λ.π. αλλά μαθήματα σε παιδιά που πρόκειται να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή ενήλικες που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους. Αντίθετα οι λέσχες και η απογευματινή απασχόληση θα πρέπει να θεωρούνται κοινωνικές δραστηριότητες αφού δεν παρέχουν εκπαίδευση.

Αντιφατικό είναι το γεγονός ότι ένας ενήλικας θα μπορούσε να βρεθεί ταυτόχρονα κάτω από την ίδια στέγη με άλλα 20 – 50 άτομα ( χώρος εργασίας, εκκλησίες, θέατρα, σινεμά, mall ) αλλά δεν μπορεί να έρθει σ’ εμάς που λειτουργούμε τμήματα των 7-10 ατόμων και τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μερίδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας φέρουμε κι εμείς αλλά θα πρέπει να μας το επιτρέψετε ,αφού θα επιστρέψουν στις εργασίες τους χιλιάδες άνεργοι καθηγητές και δάσκαλοι οι οποίοι αυτή τη στιγμή πληρώνονται από τα επιδόματα.

Νιώθουμε, κύριε Πρόεδρε, ότι ο κλάδος των χιλιάδων συναδέλφων στη φροντιστηριακή εκπαίδευση τυγχάνει δυσμενούς διάκρισης και ζητούμε την παρέμβαση σας για να διορθωθεί η αδικία εις βάρος μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση
Ηρόδοτος Νεοφύτου,
Πρόεδρος ΣΙΦΚ


Κοιν.:  Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠτΠ κ.Bικτωρα Παπαδόπουλο 
          Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης.
          Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη

 

17/2/2021

Προς: Όλα τα Μέλη Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου ΣΙΦΚ
Από: Διοικητικό Συμβούλιο ΣΙΦΚ

Αγαπητά μέλη του ΣΙΦΚ,

Τα πιο κάτω είναι η επίσημη ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΣΙΦΚ για διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν την περίοδο ανάληψης καθηκόντων, 6/12/2020, του νέου ΔΣ μέχρι σήμερα.

Δράσεις του ΔΣ του ΣΙΦΚ 

Μέσα σε δύο μήνες έγιναν διαδικτυακές συναντήσεις και στάλθηκαν επιστολές στους ακόλουθους φορείς/άτομα για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο καθώς και τα σχέδια στήριξης λόγω της πανδημίας:

  1.  Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας
  2.  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
  3. Επιτροπή Παιδείας της Βουλής
  4. Υπουργείο Οικονομικών
  5. Υπουργείο Εργασίας
  6. Υπουργείο Υγείας
  7. ΚΕΒΕ
  8. Επιδημιολογική ομάδα

Επίσης, 

1. Έγινε παρουσίαση των θέσεων του ΣΙΦΚ σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια

2. Συζητήθηκε με το Υπουργείο Παιδείας το θέμα παράτασης της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών/αδειών για ένταξη των φροντιστηρίων στο Μητρώο Α.

3. Έγινε επαναλειτουργία του επίσημου email του ΣΙΦΚ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μετά από πολλά χρόνια που ήταν απενεργοποιημένο και δεν απαντούσε κανείς τα email που λαμβάνονταν.

4. Έχουν γίνει επικαιροποιήσεις στην ιστοσελίδα του ΣΙΦΚ www.sifk.org.cy με νέα στοιχεία, π.χ. μαθήματα που προσφέρουν τα φροντιστήρια, τηλέφωνα και προσθήκη νέων φροντιστηρίων.

5. Έχει δημιουργηθεί από τη αρχή νέα σελίδα του ΣΙΦΚ στο Facebook για προβολή, άμεση επαφή και ενημέρωση των μελών μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου.

Καθυστέρηση εγγραφής νέων μελών

1. Η καθυστέρηση στην έγκριση των νέων μελών ήταν υποχρεωτική  λόγω του χρόνου που απαιτείτο για να προσκομιστούν  οι νομικές γνωματεύσεις από τον κ. Πούγιουρο.  Αν το ΔΣ λάμβανε οποιεσδήποτε αποφάσεις για επίσημη έγκριση των νέων μελών πριν τις προαναφερθέντες αποχωρήσεις από το ΔΣ, οι αποφάσεις αυτές θα κρίνονταν ως παράνομες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Παπαγιάννη και κ. Ψαρά.

2. Παρόλο που δεν υπήρχε επίσημη έγκριση των νέων μελών, είχαν διευθετηθεί τα πιο κάτω:

• Τα νέα μέλη λάμβαναν κανονικά ενημέρωση για όλα τα θέματα μέσω email

• Τα νέα μέλη είχαν όλα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΙΦΚ με τις πληροφορίες επικοινωνίας τους

• Το λογιστήριο του ΚΕΒΕ μετέφερε για το 2021 τις οποιεσδήποτε πληρωμές συνδρομών είχαν γίνει, για νέα μέλη, το 2020

Να σημειωθεί ότι η λίστα με τα νέα μέλη περιείχε Φροντιστήρια τα οποία ήδη μέλη και ότι ΔΣ του ΣΙΦΚ δεν έχει λάβει καμία γραπτή επιστολή ή email από τα νέα μέλη που να εκφράζει οποιοδήποτε παράπονο.

 Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΙΦΚ

 

 

Αναζήτηση Μαθημάτων