Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22889722

Στις 9 Μαΐου  2022 αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων συναντήθηκε με τον πρόεδρο και άλλα μέλη του Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ.

Από μέρους του ΣΙΦΚ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Ηρόδοτος Νεοφύτου, η Κατερίνα Γεωργίου και η Γραμματέας Γιάννα Πελεκάνου

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν το θέμα της μοριοδότησης και το θέμα του σχολικού ωραρίου.

Όσον αφορά το θέμα της μοριοδότησης ο πρόεδρος κ. Ηρόδοτος Νεοφύτου ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΙΦΚ τονίζοντας ότι είναι πολύ  άδικο να μη μοριοδοτούνται οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα ιδιωτικά φροντιστήρια για τους πιο κάτω λόγους:

  • Οι καθηγητές που δουλεύουν στα εγκεκριμένα Φροντιστήρια είναι έτοιμοι από την πρώτη ημέρα πρόσληψης τους να προσφέρουν ψηλής ποιότητας εκπαίδευση διότι έχουν αποδείξει την αξία τους σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τομέα. Τα πολλά πτυχία και ψηλές βαθμολογίες στις εξετάσεις διορισίμων ίσως είναι απαραίτητα όταν διδάσκεις σε φοιτητές. Για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απαραίτητα είναι η αγάπη, η μεταδοτικότητα και η προσωπικότητα του εκπαιδευτικού. 
  • Αν κάποιος δουλεύει σε ιδιωτικό σχολείο ή νηπιαγωγείο ή πάει αντικατάσταση σε δημόσιο σχολείο, τότε παίρνει μόρια. Γιατί να μην παίρνουν και οι καθηγητές που δουλεύουν σε ιδιωτικά Φροντιστήρια εγκεκριμένα για να βελτιώσουν τη θέση τους πάνω στους καταλόγους των διοριστέων και διορισίμων; 
  • Είναι ένα τρόπος να παταχθεί η παρανομία στη Φροντιστηριακή Εκπαίδευση διότι ένας συνάδελφος που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας του φροντιστηρίου του θα έχει κίνητρο τη μοριοδότηση για να δουλέψει σε εγκεκριμένο φροντιστήριο. 
  • Ελέγχεται η ποιότητα της Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης όχι μόνο από θέμα υγείας (πανδημία) αλλά και ασφάλειας του παιδιού. 
  • Αυξάνονται τα εισοδήματα του κράτους με την εργοδότηση σε εγκεκριμένο φροντιστήριο καθώς θα πληρώνονται και οι φόροι και οι κοινωνικές ασφαλίσεις. 

Με την επιχειρηματολογία του πρόεδρου συμφώνησαν όλοι οι σύνεδροι και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ υποσχέθηκε ότι  θα θέσει  το θέμα ενώπιο του κεντρικού συμβουλίου ( της ΟΕΛΜΕΚ).

Όσον αφορά την αλλαγή του ωραρίου, η ΟΕΛΜΕΚ είναι κάθετα αρνητική, διότι αν γίνει αυτό έπονται  πολλά άλλα προβλήματα

Όσον αφορά το ολοήμερο, η θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι ότι θα πρέπει να γίνει αιτιολογημένη έκθεση η οποία να μελετηθεί  και αφού ληφθούν υπόψη όλοι οι παράμετροι, να ληφθεί απόφαση.

 

Αναζήτηση Μαθημάτων