Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

15 Μαρτίου 2020

 

Προς Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αγαπητή κ. Αιμιλιανίδου

Ως Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου για βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της ξεκάθαρης πλέον αρνητικής οικονομικής επίδρασης από την πανδημία του Κορονοιού και για όση περίοδο χρειαστεί καλέσαμε τα μέλη μας 650 Νόμιμα Ιδιωτικά Φροντιστήρια να ενημερώσουν τους 2500 και πλέον καθηγητές που διδάσκουν στα φροντιστήρια, ότι θα είναι άνεργοι αφού μετά από τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας 10/03/2020 και 11/03/2020 είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε τα φροντιστήρια μέχρι τις 27 Απριλίου 2020.

Μετά την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού, ενημερωθήκαμε για τη δυνατότητα αναστολής των εργασιών των επιχειρήσεων μας και παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες που πρέπει να προβούμε, ώστε να μην χάσουν επιπρόσθετες μέρες από το ανεργιακό επίδομα οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια μας.

Θα καλέσουμε όλα τα μέλη μας, να στειλουν επιστολή για αναστολή εργασιών, αλλά πρεπει να τους πληροφορήσουμε που θα σταλεί η εν λόγω επιστολή και τι να συμπεριλαμβάνει.

Με τα πιό πάνω δεδομένα είμαστε ένας κλάδος που αυτή την στιγμή αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι μέσα στα μέτρα τα οποία ανακοινωθήκαν σήμερα θα πρέπει να προστεθούν τα εξής:

1. Αναστολή δόσεων δανείων σε όλους ανεξαιρέτως, σε φυσικά πρόσωπα και σε επιχειρήσεις χωρίς επιβολή τόκων.

2. Παράταση των πληρωμών στο ΤΚΑ. Τώρα εχουμε μόνο ένα μήνα περιθώριο, να γίνουν τρεις.

3. Το ενδεχόμενο επιδότησης ενοικίου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο μικρότερο των 500 χιλιάδων ετησίως για όση περίοδο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή των εργασιών

Σε ό,τι αφορά τον Κλάδο μας, παρακαλούμε όπως λαβετε υπόψη σας ότι οι ιδιοκτήτες / εργοδότες, επειδή στην συντριπτική πλειοψηφια των φροντιστηρίων είναι καθηγητές στο φροντιστήριο, πρέπει κατ΄εξαίρεση να λάβουν το ανεργιακό επίδομα εφόσον διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Τέλος, παρακαλώ όπως έχουμε την απάντηση σας το συντομότερο, εφόσον αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στα φροντιστήρια μας.

 

Απόστολος Ψαράς

Προέδρος ΣΙΦΚ

Αναζήτηση Μαθημάτων