Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

16 Μαρτίου 2020

 

Προς Μέλη ΣΙΦΚ - Ιδιωτικά Φροντιστήρια

Θέμα: Σχέδιο Αναστολής Εργασιών

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Ως Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία και ενημέρωση από το Σύμβουλό της Υπουργού Εργασίας κ. Κουρουφέξη, τον οποίο και ευχαριστούμε για την καθοδήγηση σχετικά με τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, ως προς την αναστολή των εργασιών μας, προς υλοποίηση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.

Καταρχάς θα πρέπει να στείλουμε μια επιστολή στο φαξ: 22401685 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. που να ενημερώνει για την αναστολή εργασιών. Για διευκόλυνση των συναδέλφων έχουμε ετοιμάσει πρότυπη επιστολή που επισυνάπτουμε πιο κάτω.

Σημειώνουμε τα ακόλουθα σε σχέση με την επιστολή και την αναστολή εργασιών:

1. Το Σχέδιο Αναστολής εργασιών αναφέρει τα εξής: «Σε όσες επιχειρήσεις έχει σήμερα αποφασισθεί να αναστείλουν τις εργασίες τους και σε όσες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και θα υποστούν μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 25% εφαρμόζεται Σχέδιο Αναστολής των εργασιών των επιχειρήσεων με στόχο να αποφευχθούν οι απολύσεις εργαζομένων και ταυτόχρονα οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα για όσο χρονικό διάστημα η επιχείρηση θα βρίσκεται σε αναστολή εργασιών.»

2. Σε περίπτωση που δεν θα προσφέρεται εξ αποστάσεως μαθήματα να διαγράψετε τη δεύτερη παράγραφο στην επιστολή.

3. Θα συμπεριληφθούν και οι ιδιοκτήτες που είναι καθηγητές και υπάλληλοι στο σχέδιο.

4. Με αυτή την επιστολή δεν θα πληρωθούν ούτε Κοινωνικές ασφαλίσεις ούτε ΓΕΣΥ, από την ημερομηνία αναστολής εργασιών μέχρι την επανέναρξη τους.

5. Αυτοεργοδοτούμενοι : Όσον αφορά τους συναδέλφους που αυτοεργοδοτούμενοι, έχουν δικαίωμα μόνο σε άδεια ασθενείας η οποία θα μετρά από την πρώτη μέρα ασθενείας. Η δέσμευση από το υπουργείο είναι ότι στο άμεσο μέλλον μόλις ολοκληρώσουν τις προτεραιότητες τους, θα το εξετάσουν το θέμα των αυτοεργοδοτουμένων ως ξεχωριστό θέμα. Εμείς ως Σύνδεσμος θα συνεχίσουμε τις επαφές προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αυτοεργοδοτούμενοι καθηγητές, πρέπει να επιδοτηθούν με ένα επίδομα που βασίζεται στο φόρο εισοδήματος τους. Δηλαδή, ως εισόδημα τους πρέπει να θεωρηθεί αυτό που είχαν δηλώσει στην τελευταία φορολογική τους δήλωση, του 2019 . Το εισόδημα αυτό να διαιρεθεί δια 9 εργάσιμους μήνες και να πολλαπλασιαστεί, με τους μήνες που θα τεθούν σε αργία και με βάση αυτό να υπολογισθεί σχετική επιδότηση επί της απώλειας εισοδήματος, γιατί θα έχουν απώλεια εισοδήματος και τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Επιπρόσθετα των πιο πάνω συνεχίζουμε τις επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία και διεκδικούμε τα εξής:

1. Η πληρωμή των κοινωνικών μας ασφαλίσεων να μεταφερθεί τέλος Σεπτεμβρίου 2020, όπου θα έχουμε ξανά έσοδα.

2. Παράταση καταβολής φόρου εισοδήματος για το 2019, μέχρι τέλος Οκτωβρίου

3. Αναστολή δόσεων δανείων σε όλους ανεξαιρέτως, σε φυσικά πρόσωπα και σε επιχειρήσεις χωρίς επιβολή τόκων, για όση περίοδο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή των εργασιών.

4. Επιδότηση ενοικίου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο μικρότερο των 500 χιλιάδων ετησίως για όση περίοδο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή των εργασιών.

 

Απόστολος Ψαράς

Προέδρος ΣΙΦΚ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 16 Μαρτίου 2020

 Προς Kυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου

Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Με τηλεομοιότυπο 22401685

 

Θέμα: Σχέδιο Αναστολής Εργασιών

Αγαπητή κ. Αιμιλιανίδου,

Το ιδιωτικό φροντιστήριο με επωνυμία «………………………………………………….…….» και αριθμό εγγραφής εταιρίας ΗΕ ………………….……. υλοποιώντας τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 11ης Μαρτίου 2020, έχει αναστείλει τις εργασίες του από τις 13/03/2020.

Σας ενημερώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε εξ αποστάσεως μαθήματα, μόνο σε μικρό αριθμό μαθητών που είναι τελειόφοιτοι και ως εκ τούτου ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η μείωση του κύκλου εργασιών μας θα είναι πέραν του 25%.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε το αίτημα μας για συμπερίληψη στην κατηγορία των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο Σχέδιο Αναστολής Εργασιών, με στόχο να αποφευχθούν οι απολύσεις εργαζομένων και ταυτόχρονα οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι να λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα για όσο χρονικό διάστημα η επιχείρηση θα βρίσκεται σε αναστολή εργασιών.

 

Οι υπάλληλοι μας που προς υλοποίηση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα ανασταλεί η εργασία τους είναι οι εξής:

Ονοματεπώνυμο: ……………….….. ΑΔΤ……….……….. Αριθμός Κοινωνικών ασφαλίσεων…………….……

Ονοματεπώνυμο: ……………….….. ΑΔΤ……….……….. Αριθμός Κοινωνικών ασφαλίσεων…………….……

Ονοματεπώνυμο: ……………….….. ΑΔΤ……….……….. Αριθμός Κοινωνικών ασφαλίσεων…………….……

 

Με εκτίμηση,

…………………….

Διευθυντής Ιδιωτικού Φροντιστηρίου …………

Τηλ. επικοινωνίας ……………….

Email ………………………..

Αναζήτηση Μαθημάτων