Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

08 Μαΐου 2020

 

Προς: Νόμιμα Ιδιωτικά φροντιστήρια Κύπρου

Θέμα: Επαναλειτουργία ιδιωτικών φροντιστηρίων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την διάσκεψη του έντιμου υπουργού  Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Προδρόμου στις 5 Μαίου οφείλουμε να σας  ενημερώσουμε  ότι η επιστροφή μας στις τάξεις των φροντιστηρίων θα γίνει στις 21  Μαΐου 2020, υπό προϋποθέσεις που αναμένουμε να καθορίσει το Υπουργείο.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, γιατί ενώ οι μαθητές της Γ λυκείου θα επιστρέψουν στις 11 Μαΐου και θα ανοίξουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά σχολεία,  τα φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά για ακόμα 10 μέρες, χωρίς καμία αιτιολόγηση. 

Είμαστε  αδειούχα και νόμιμα Ιδιωτικά Φροντιστήρια που κατέχουμε άδεια λειτουργίας, με εγκεκριμένες υποδομές σύμφωνα με τη νομοθεσία, ακολουθούμε το αναλυτικό πρόγραμμα των δημόσιων σχολείων. Παρόλα αυτά ενώ οι μαθητές θα πηγαίνουν στα σχολεία, δεν επιτρέπεται η φοίτηση και στα φροντιστήρια. 

Ενώ διαφωνούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε φροντιστηριακή στήριξη διαδικτυακά, για να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να πετύχουν τους στόχους τους.

Στις 21 Μαΐου που θα ανοίξουν τα φροντιστήρια, συνιστούμε στα Φροντιστήρια να συνεχίσουν τα διαδικτυακά μαθήματα όπου είναι εφικτό και να αποφευχθούν τα διά ζώσης μαθήματα, ώστε να μειωθεί το ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση σε όποιο φροντιστήριο θα προσφέρονται μαθήματα δια ζώσης, θα τηρηθούν αυστηρά τα  πρωτόκολα ασφάλειας και υγείας για αντιμετώπιση του Covid-19 στα σχολεία

 

Απόστολος Ψαράς

Προέδρος ΣΙΦΚ

Τηλ: 99330078

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση Μαθημάτων