Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

25 Μαΐου 2020

Προς:  Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αγαπητή κ. Αιμιλιανίδου 

Ως Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου  καλέσαμε τα μέλη μας,  650 νόμιμα Ιδιωτικά Φροντιστήρια και κατ’ επέκταση  να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του Υπουργείου σας, ώστε να διασφαλίσουν τη μισθοδοσία του προσωπικού, μετά τη διακοπή των εργασιών τους στις 12/03/2020.

Πέραν των 2500 και πλέον καθηγητές που διδάσκουν στα φροντιστήρια, εντάχθηκαν στα σχέδια αναστολής και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη συνεργασία με το συνεργάτη σας κ. Φάνο Κουρουφέξη, με στόχο την επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν. 

Είχαμε ενημερώσει εξαρχής, ότι τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια, με την ένταξη τους στα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, θα αντιμετωπίζαμε το φαινόμενο τερματισμού των συμβολαίων των καθηγητών μας την 1η Ιουνίου, εφόσον πρόκειται για εποχική εργασία και κάθε χρόνο λαμβάνουν 3 μήνες ανεργιακό επίδομα, εφόσον τα Φροντιστήρια δεν λειτουργούν τη θερινή περίοδο.

Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι το Υπουργείο θα χειριζόταν την επαγγελματική κατηγορία των καθηγητών σε Ιδιωτικά Φροντιστήρια, με παρόμοιο τρόπο που τυγχάνουν χειρισμού και άλλα επαγγέλματα όπως οι υπάλληλοι σε ξενοδοχεία.

Οι εργαζόμενοι στα Ιδιωτικά Φροντιστήρια, επαναπροσλαμβάνονται κάθε Σεπτέμβριο με 9μηνα συμβόλαια και κατ’ ουσία τα συμβόλαια τους τερματίζονται κάθε Μάιο. Όπως γνωρίζεται τα σχέδια αναστολής του Υπουργείου σας,  προνοούσαν ότι εφόσον μια εταιρία συμμετείχε, για αντίστοιχο χρόνο δεν μπορούσε να απολύσει κάποιο υπάλληλο.

Λόγω του ότι βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα πριν τη διακοπή εργασιών των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων, παρακαλείστε όπως μας ενημερώσετε κατά πόσο θα συνεχιστεί τον σχέδιο και θα ισχύει το ίδιο καθεστώς με της μερικής/ πλήρης αναστολής για τους εργαζομένους μας ή εάν θα εγγραφούν από την 1η Ιουνίου για ανεργιακό επίδομα.

Τέλος, παρακαλείστε όπως μας απαντήσετε το συντομότερο, εφόσον αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στα φροντιστήρια μας και θα πρέπει να ενεργήσουμε ανάλογα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Απόστολος Ψαράς 
Προέδρος ΣΙΦΚ
Τηλ: 99330078

 

Αναζήτηση Μαθημάτων