Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

09 Νοεμβρίου 2020

Προς: Έντιμο Υπουργό της Υγείας  

Θέμα: Αναφερόμαστε στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί  και έχουν ισχύ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου……

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις για την πανδημία στον τόπο μας και όχι μόνο με μεγάλη ανησυχία και συμφωνούμε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.

Ως σύνδεσμος φροντιστηρίων οφείλουμε να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο,  ότι τα φροντιστήρια συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά κάνοντας μαθήματα,  είτε με δια ζώσης μαθήματα, είτε με εξ αποστάσεως,  είτε υβριδικά, τηρώντας  όλα τα πρωτόκολλά του Υπουργείου Παιδείας,  όπως θερμομέτρηση, απολύμανση χεριών κατά την είσοδο και έξοδο, χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, διατήρηση αποστάσεων, μειωμένος αριθμός παιδιών, απολύμανση πριν και μετά το μάθημα, συστηματικός εξαερισμός χώρων, απαγόρευση εισόδου στους γονείς κλπ.

Θεωρούμε ότι, αν όλοι έδειχναν τη ανάλογη υπευθυνότητα στη σωστή τήρηση των μέτρων, δεν θα είχαμε φτάσει στη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος σήμερα.

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, το πρωτόκολλο που αφορά στις σχολές χορού, τα γυμναστήρια και γενικά όλες τις απογευματινές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με παιδία τηρείται ευλαβικά από τους επαγγελματίες, γιατί σέβονται τον εαυτό τους τα παιδιά που απασχολούν και τον ρόλο τους ως παιδαγωγοί- δάσκαλοι. 

Δε κατανοούμε όμως τη λογική του κλεισίματος των πιο πάνω δραστηριοτήτων. Πιστεύουμε ότι θα ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για την κυβέρνηση να κάνει ελέγχους σε παράνομα υποστατικά που ασκούν τις πιο πάνω δράσεις γιαυτό όλοι αυτοί οι παράνομοι αφού δεν τηρούν την νομοθεσία , είναι πεποίθησή μας ότι ούτε και τώρα τηρούν ούτε στο ελάχιστο τα πρωτόκολλά και είναι πρώτης τάξεως υποψήφιοι για μετάδοση του υιού. 

Είναι σημαντικό να στηρίξουμε τα παιδιά μας, να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους και τις δραστηριότητες που τα βοηθούν να κρατηθούν σε ψυχική και σωματική  ισορροπία. 

Η  λύση για να χειριστούμε την κατάσταση κατάλληλα, δεν είναι να αποστερήσουμε στα παιδιά, εκείνο που εσείς αποκαλείτε " απογευματινές δραστηριότητες" σαν να μιλούμε για αχρείαστες ασχολίες. 

Απόστολος Ψαράς
Προέδρος ΣΙΦΚ
Τηλ: 99330078
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση Μαθημάτων