Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

17/2/2021

Προς: Όλα τα Μέλη Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου ΣΙΦΚ
Από: Διοικητικό Συμβούλιο ΣΙΦΚ

Αγαπητά μέλη του ΣΙΦΚ,

Τα πιο κάτω είναι η επίσημη ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΣΙΦΚ για διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν την περίοδο ανάληψης καθηκόντων, 6/12/2020, του νέου ΔΣ μέχρι σήμερα.

Δράσεις του ΔΣ του ΣΙΦΚ 

Μέσα σε δύο μήνες έγιναν διαδικτυακές συναντήσεις και στάλθηκαν επιστολές στους ακόλουθους φορείς/άτομα για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο καθώς και τα σχέδια στήριξης λόγω της πανδημίας:

  1.  Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας
  2.  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
  3. Επιτροπή Παιδείας της Βουλής
  4. Υπουργείο Οικονομικών
  5. Υπουργείο Εργασίας
  6. Υπουργείο Υγείας
  7. ΚΕΒΕ
  8. Επιδημιολογική ομάδα

Επίσης, 

1. Έγινε παρουσίαση των θέσεων του ΣΙΦΚ σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια

2. Συζητήθηκε με το Υπουργείο Παιδείας το θέμα παράτασης της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών/αδειών για ένταξη των φροντιστηρίων στο Μητρώο Α.

3. Έγινε επαναλειτουργία του επίσημου email του ΣΙΦΚ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μετά από πολλά χρόνια που ήταν απενεργοποιημένο και δεν απαντούσε κανείς τα email που λαμβάνονταν.

4. Έχουν γίνει επικαιροποιήσεις στην ιστοσελίδα του ΣΙΦΚ www.sifk.org.cy με νέα στοιχεία, π.χ. μαθήματα που προσφέρουν τα φροντιστήρια, τηλέφωνα και προσθήκη νέων φροντιστηρίων.

5. Έχει δημιουργηθεί από τη αρχή νέα σελίδα του ΣΙΦΚ στο Facebook για προβολή, άμεση επαφή και ενημέρωση των μελών μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου.

Αναφορικά με τις πρόσφατες αλλαγές στην σύσταση του ΔΣ του ΣΙΦΚ

Κατόπιν γνωμάτευσης (επισυνάπτεται) του  κ. Πούγιουρου, δικηγόρου του ΣΙΦΚ, το ΔΣ του ΣΙΦΚ έχει δράσει ως  εξής :

1.  Τα μέλη του ΔΣ, Αντώνης Μάρκου και Μαριλένα Χατζηαντώνη διαγράφηκαν αυτόματα από το ΔΣ, λόγω του ότι προέρχονται από φροντιστήρια τα οποία  είναι εμπορικές επωνυμίες, που δεν δικαιούνται να είναι μέλη του ΔΣ εκτός και αν η εμπορική επωνυμία είναι εγγεγραμμένη στο όνομα τους. Κατά την ημέρα των εκλογών, 6/12/2020, τα δυο αυτά μέλη δεν είχαν ενημερωθεί ούτε από το ΚΕΒΕ ούτε  από το προηγούμενο ΔΣ ότι δεν είχαν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το νέο ΔΣ, ούτε καν ως εκπρόσωποι των φροντιστηρίων που τους έστειλαν με βάση το έντυπο εγγραφής στον ΣΙΦΚ που αναφέρει ‘Υπεύθυνος για σκοπούς Συνδέσμου’.

2.  Το μέλος του ΔΣ, Λία Λεβέντη διαγράφηκε αυτόματα από το ΔΣ, λόγω του ότι δεν παραβρέθηκε σε 3 συνεχόμενες συνεδρίες.

3.  Το μέλος του ΔΣ, Χαράλαμπος Παπαγιάννης διαγράφηκε από το ΔΣ και από μέλος του ΣΙΦΚ κατόπιν ψηφοφορίας  μιας και ο κ. Παπαγιάννης λειτουργούσε δυο φροντιστήρια χωρίς κανένα να κατέχει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Το ένα φροντιστήριο είχε διαφορετική δηλωμένη διεύθυνση στο Υπουργείο Παιδείας από την πραγματική που λειτουργούσε. Το δεύτερο δεν ήταν καθόλου δηλωμένο στο Υπουργείο Παιδείας ως παράρτημα. Δόθηκε αρκετός χρόνος στον κ. Παπαγιάννη για να προσκομίσει την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, πράγμα το οποίο δεν έπραξε. Παρόλα αυτά ο κ. Παπαγιάννης συμμετείχε στο τέως και στο νυν ΔΣ εις γνώσιν του κ. Ψαρά.

4.  Το μέλος του ΔΣ, Απόστολος Ψαράς διαγράφηκε από το ΔΣ μετά από ψηφοφορία  των μελών του ΔΣ, μιας και  διέγραψε την προηγούμενη σελίδα του ΣΙΦΚ στο Facebook κάνοντας κατάργηση δημοσίευσης (unpublish page). Δόθηκε αρκετός χρόνος στον κ. Ψαρά για να επαναφέρει την ιστοσελίδα του ΣΙΦΚ στο Facebook, πράγμα που δεν έπραξε. Το ΔΣ εισηγήθηκε στον κ. Ψαρά όπως αποβληθεί για 3 μήνες για τις πράξεις του και να απολογηθεί γραπτώς, πράγμα το οποίο είπε ότι  δεν πρόκειται να κάνει. Ο ΣΙΦΚ αποτάθηκε επίσημα στο Facebook όπου έλαβε επίσημη ενημέρωση για το τι πραγματικά συνέβη, δηλαδή ότι ο προηγούμενος διαχειριστής, κ. Ψαράς, έκανε unpublish page ηθελημένα. Επισυνάπτεται η απάντηση του Facebook. Ακολούθως ο ΣΙΦΚ, δημιούργησε καινούργια ιστοσελίδα στο Facebook για την οποία  είχατε ενημερωθεί σε προηγούμενο email. 

Καθυστέρηση εγγραφής νέων μελών

1. Η καθυστέρηση στην έγκριση των νέων μελών ήταν υποχρεωτική  λόγω του χρόνου που απαιτείτο για να προσκομιστούν  οι νομικές γνωματεύσεις από τον κ. Πούγιουρο.  Αν το ΔΣ λάμβανε οποιεσδήποτε αποφάσεις για επίσημη έγκριση των νέων μελών πριν τις προαναφερθέντες αποχωρήσεις από το ΔΣ, οι αποφάσεις αυτές θα κρίνονταν ως παράνομες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Παπαγιάννη και κ. Ψαρά.

2. Παρόλο που δεν υπήρχε επίσημη έγκριση των νέων μελών, είχαν διευθετηθεί τα πιο κάτω:

• Τα νέα μέλη λάμβαναν κανονικά ενημέρωση για όλα τα θέματα μέσω email

• Τα νέα μέλη είχαν όλα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΙΦΚ με τις πληροφορίες επικοινωνίας τους

• Το λογιστήριο του ΚΕΒΕ μετέφερε για το 2021 τις οποιεσδήποτε πληρωμές συνδρομών είχαν γίνει, για νέα μέλη, το 2020

Να σημειωθεί ότι η λίστα με τα νέα μέλη περιείχε Φροντιστήρια τα οποία ήδη μέλη και ότι ΔΣ του ΣΙΦΚ δεν έχει λάβει καμία γραπτή επιστολή ή email από τα νέα μέλη που να εκφράζει οποιοδήποτε παράπονο.

Ποιοι κρύβονται πίσω από την ούτω καλούμενη ‘Παγκύπρια Ένωση Ιδιωτικών Φροντιστηρίων’;

1. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην πιο πάνω σελίδα στο Facebook πηγάζουν αποκλειστικά από άτομο/α που ήταν στο ΔΣ και γνωρίζουν λεπτομερώς τι είχε ειπωθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΣΙΦΚ.

2. Επισυνάπτονται  μερικές  από τις ψηφιακές αποδείξεις που έχουμε στην κατοχή μας από ειδικό στον τομέα Information Security and Forensics, που αποδεικνύουν ότι το Eurostudies Cyprus (ιδιοκτησίας του κ. Παπαγιάννη) είναι ο δημιουργός σχεδόν όλων των εικόνων καθώς και ιδιοκτήτης του Google Drive (Κάτοχος - Owner) του PDF (Επιστολή Ψαρά.pdf) που απέστειλε στο email των μελών και αναρτήθηκε δημόσια στην σελίδα της ‘Παγκύπρια Ένωση Ιδιωτικών Φροντιστηρίων’.   

3. Ο σκοπός της ούτω καλούμενης ‘ Ένωσης ’ είναι ένας: η διάσπαση του κλάδου και η κατάληψη της προεδρίας.

Νομικά δικαιώματα ΣΙΦΚ
Ο ΣΙΦΚ επιφυλάσσεται όλων των νομικών του δικαιωμάτων και θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. Επίσης, θα σταλεί ενημέρωση σε όλα τα κόμματα και αρμόδιους φορείς για την δράση των ατόμων που εμπλέκονται πίσω από τις αναρτήσεις στο Facebook στην σελίδα ‘Παγκύπρια Ένωση Ιδιωτικών Φροντιστηρίων’.

Θέματα που αφορούν το φροντιστήριο του προέδρου του ΣΙΦΚ
Η παρούσα επιστολή αφορά την απάντηση του ΔΣ του ΣΙΦΚ στα διάφορα θέματα που έχουν αναφερθεί από τρίτα άτομα. Για τα θέματα τα οποία  αφορούν προσωπικά το φροντιστήριο του προέδρου του ΣΙΦΚ, στάλθηκε ξεχωριστή επιστολή από τον πρόεδρο. 

 Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΙΦΚ

  Γνωμάτευση Δικηγόρου 27-1-21

  Attachments Google Drive Facebook

 CY Technolgoy Sifk Facebook

 

 

Αναζήτηση Μαθημάτων