Επικοινωνήστε μαζί μας: +357 22 889759

22/3/2021

Έντιμο Υπουργό Υγείας
κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου
Υπουργείο Υγείας
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγαπητέ κ. Ιωάννου,

Με την παρούσα επιστολή, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου επιθυμεί να σας εκφράσει τη δυσαρέσκεια του σχετικά με τη μη συμπερίληψη των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων, παιδικών λεσχών  στο «Πρόγραμμα εμβολιασμού των επαγγελματιών πρώτης γραμμής». 

 Για το πιο πάνω αδικαιολόγητο γεγονός επιθυμούμε να εκφράσουμε τα εξής :

1. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είναι επαγγελματίες της  «πρώτης γραμμής», εξ’ ου και η οδηγία που καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test για να μπορούν να προσέλθουν στα καθήκοντα τους, η οποία επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι ανήκουμε στους επαγγελματίες «πρώτης γραμμής».

2. Αδιαμφισβήτητα, καθημερινά οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό μαθητών/μαθητριών αλλά και μεταξύ τους και παρά την τήρηση των μέτρων αντιλαμβανόμαστε ότι εκτίθενται περισσότερο σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα. Ο μη εμβολιασμός  λοιπόν αφήνει αθωράκιστους τους εργοδοτούμενους εκπαιδευτικούς μας. 

3. Είναι γνωστό  ότι σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία και η Γερμανία,  οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Εξάλλου, το κλείσιμο των χώρων παιδείας και μόρφωσης, όπως ειπώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρέπει να είναι ύστατο μέτρο. Μπορούμε λοιπόν με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών να κρατήσουμε τους χώρους Παιδείας και Μόρφωσης ανοικτούς με διασφαλισμένη την πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στη μάθηση με φυσική παρουσία. 

4. Τέλος, αφού ήδη έχει δοθεί στους Λογοθεραπευτές της Κύπρου προτεραιότητα  εμβολιασμού, φαίνεται ότι αντιλαμβάνεστε την αξία προστασίας όλων των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, είμαστε πεπεισμένοι, κύριε Υπουργέ, ότι στις επόμενες σειρές εμβολιασμών, θα προνοήσετε ώστε να συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί, σε προαιρετική βάση.  

Mε εκτίμηση
Ηρόδοτος Νεοφύτου
Πρόεδρος

 

Αναζήτηση Μαθημάτων